Steve Watkins en Clare Jones: Onvergetelijke wandelingen die je gemaakt moet hebben!
ISBN: 9789021524856
256 pagina's
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

Bestel dit boek bij:
De Zwerver (Groningen)


Affiliate-links:


Dezwerver.nl

Onvergetelijke wandelingen die je gemaakt moet hebben!
Steve Watkins en Clare Jones

Steve Watkins en Clare Jones hebben al meer soortgelijke boeken geschreven, waarin ze bijzondere reizen of speciale eilanden bespreken die je gemaakt of bezocht moet hebben. Deze gids is de nieuwste toevoeging aan de reeks en bespreekt bijzondere wandelingen verspreid over de hele wereld.

(Te) grote verscheidenheid

Wat opvalt in het boek is de grote verscheidenheid aan wandelingen. Zo komen er zware bergtochten in de Alpen voor, maar ook stadswandelingen in Amsterdam en Boston. Ter inspiratie is dat natuurlijk prima, maar het is niet altijd duidelijk waarom de wandelingen nu zo bijzonder of onvergetelijk zijn. De verscheidenheid is misschien een beetje te groot, want mensen die warm lopen voor het volgen van het Incapad in Peru zullen waarschijnlijk minder enthousiast worden van een wandeling langs de Amsterdamse grachten. Wellicht hadden de auteurs beter verschillende boeken kunnen uitbrengen, waarbij de ene gids onvergetelijke stadswandelingen en de ander bijvoorbeeld onvergetelijke bergtochten had kunnen beschrijven. Nu lijkt het meer op een samengeraapt geheel van wandelingen wereldwijd.

Inspirerend

Inspirerend is het boek in ieder geval wel, want door de enorme verscheidenheid aan besproken routes zal er voor iedere lezer wel een onvergetelijke wandeling naar diens smaak bij zitten. Probleem is dan wel dat het ook enkel bij inspiratie blijft, want erg veel praktische informatie wordt er niet gegeven bij de routes. Daardoor blijft het enkel bij mooie plaatjes kijken en een algemene beschrijving van de route doorlezen. De praktische informatie blijft beperkt tot internet-adressen en telefoonnummers van lokale hotels of agenten.

Algemene beschrijvingen

De wandelingen worden steeds in het algemeen beschreven. Zo kun je bij elke wandeling lezen wat je onderweg tegenkomt, waar je pauze kunt nemen en waar je bijvoorbeeld kunt overnachten. Dat beperkt zich in het algemeen overigens tot enkel het noemen van een hotel of restaurant, waarvan je het internetadres vervolgens achteraan in het boek kunt vinden. Een kaart van de route wordt verder niet gegeven, dus je zult zelf met Google maps of iets dergelijks aan de slag moeten om te kijken hoe de route precies loopt.

Koffietafelboek

In de cover van het boek valt te lezen 'Onvergetelijke wandelingen die je gemaakt moet hebben! Bevat talrijke, prachtige foto's en is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar ideeŽn voor een inspirerende en unieke wandelervaring.' Daar is niks te veel mee gezegd. Het boek zou het zeer goed doen als koffietafelboek bij reisbureaus die klanten willen inspireren om op basis van enkele foto's die ze in het boek hebben gezien een vakantie te boeken. Serieuze wandelaars zullen waarschijnlijk verder kijken naar een gids met meer praktische informatie.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Onvergetelijke wandelingen die je gemaakt moet hebben!' van Steve Watkins en Clare Jones.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
China (Trotter-gids)
Klettersteig - Verticaal avontuur (Noes Lautier en Harald Sven (Redactie))
Het vroege vogelpad (Ontdek de nulmeterlijn) (Alphons van Winden en Keesjan van den Herik)
Costa Brava, Catalunya East - Pyrenees to Barcelona (Roger BŁdeler)
Berg- en Poolgebied (SAS Survivalgids) (Barry Davies BEM)
TsjechiŽ/Slowakije (Trotter-gids)
Op Reis! (Craig Doyle (red.))
Outdoor Survival (Garth Hattingh)
De 75 mooiste fiets- & wandelroutes van BelgiŽ (Julien van Remoortere, e.a.)
Bed & Breakfast in Nederland (Hanny Arens)
The Mammoth book of Mountain Disasters (Hamish MacInnes (ed))
Top-Inspiratie (Levenslessen van een bergbeklimmer) (Katja Staartjes)
Lekker wandelen (Hanneke te Giffel (coördinatie))
Wandern mit Kindern Mallorca (Wolfgang Heitzman)
A loo with a view (Luke Barclay)
Handboek knopen (Des Pawson)
Overleven op de K2 (Wilco van Rooijen)
Noord-Italiaans merengebied (Elmar Compact gidsen) (Elio Pelzers)
Mexico (Cultuur bewust!) (Guy Mavor)
Vanishing World (Mireille de la Lex en Fredrik Granath)
Handboek Dieren en Planten (Wilhelm Eisenreich, e.a.)
IJsland (Ger Meesters)
100 beroemde reizen (Keith Lye)
Wandelen met je hond (Nicky Gootjes)
De langste boswandeling van Nederland (Menno Faber en Ad Snelderwaard)


Hiking-site.nl op Twitter




Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 13-03-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]