Des Pawson: Handboek knopen
ISBN: 9043906816
175 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij Tirion

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


Handboek knopen
Des Pawson

Dit is één van de meest complete boeken over knopen die ik ooit gelezen heb. En dan niet alleen voor wat betreft het aantal knopen (er worden er meer dan 100 besproken), maar vooral ook vanwege de uitgebreide uitleg, foto's en extra informatie die gegeven wordt voer knopen en touw.

Des Pawson besteedt namelijk eerst veel aandacht aan de verschillende soorten touw en diens eigenschappen. Ook wordt ingegeaan over hoe je touw moet onderhouden en hoe je het het beste kunt bewaren. Ook de hulpstukken komen aan bod, want er zijn verschillende gereedschappen die je kunt gebruiken bij het werken met touw.

De eigenlijke knopen worden verdeeld in de verschillende soorten. Zo is er een hoofdstuk over stopperknopen, over zekeringsknopen en over steken, maar worden er ook complete hoofdstukken geweid aan bijvoorbeeld lussen, vlechten en splitsen. Bij elke knoop staat een korte introductie en enkele icoontjes om aan te geven waarvoor de knoop gebruikt kan worden. Daarbij wordt onder ondere onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld kamperen en watersport.

De knopen zelf worden zeer uitvoerig uitgelegd met duidelijke foto's. Deze foto's zijn full-color en worden met pijlen (rode en blauwe) verduidelijkt.

Dit boek staat garant voor het overdragen van veel kennis, maar ook voor veel plezier. Mocht je je namelijk een keer vervelen op de camping, dan kun je altijd proberen om zelf de eindjes aan elkaar te knopen met 'Ashley's Steek' of een lus te maken in een touw met de naam 'Alpenvlinder'.

Over de auteur
Des Pawson is al sinds zijn zevende jaar in de ban van knopen en de toepassingen daarvan. Hij leidt al meer dan vijfentwintig jaar een bedrijf dat zich met alle aspecten van het knopen bezighoudt. Hij geeft tevens cursussen en demonstraties op kampeerbeurzen, botenshows en andere buitensportevenementen in tal van landen. Des Pawson geniet in Engeland en de Verenigde Staten een grote bekendheid als knopendeskundige en wordt veel gevraagd voor radio- en tv-programma's. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan.

Over Uitgeverij Tirion
Tirion Uitgevers in Baarn is een succesvolle uitgeverij in de non-fictie markt. De uitgeverij is ontstaan uit een samenvoeging van diverse uitgeverijen: Tirion Uitgevers, Bosch & Keuning, Cantecleer en La RiviŤre Creatief. De uitgeverij richt zich met een aantal specifieke fondsen, te weten culinair, natuur, hobby, sport en actuele titels, op een uitgebreid publiek. Bekende auteurs van de uitgeverij zijn: Daphne Deckers, Martin Gaus, Paul Fagel, Thea van Mierlo en Gordon Ramsay.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Handboek knopen' van Des Pawson.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
De 15 mooiste huttentochten in de PyreneeŽn (Ton Joosten)
ItaliŽ (Wat&Hoe reisgids) (Sally Roy ea.)
Die Dolomieten (Bernd Ritschel en Eugen E. Hüsler)
Top-Inspiratie (Levenslessen van een bergbeklimmer) (Katja Staartjes)
The GR10 Trail (Paul Lucia)
Wandelen op Rhodos (Paul van Bodengraven en Marco Barten)
Switzerland (Lonely Planet)
De Nationale Parken van Nederland (Michiel Roscam Abbing)
Lekker wandelen (editie 2009) (Renate Loose)
Jura (ANWB Actief) (Bert Hiddema)
Vogels in hun landschap (Monica Wesseling ea)
By any means (Charley Boorman)
Trekking in the Atlas Mountains (Karl Smith)
Wandelen in Všrmland (Paul van Bodengraven en Marco Barten)
Wandelboek Ardense bossen (Julien van Remoortere)
Walking in Scotland (Lonely Planet)
Mountain Biking Europe (Rowan Sorell, Chris Moran en Ben Mondy)
Hooked on hiking Northern California (Ann Marie Brown)
Noord Brabant (Wat&Hoe reisgids) (Ingeborg Schuitemaker)
Korte Bergwandelvakanties (Paul Maes (red.))
Het Worst-Case Scenario Survival Handboek (Joshua Piven en David Borgenicht)
d3Zusjes (Ina Enssr)
De meest onvergetelijke reiservaringen (Steve Watkins en Clare Jones)
Klettersteig - Verticaal avontuur (Noes Lautier en Harald Sven (Redactie))
De Grote Satelliet Wereldatlas (Daniel Hunstein ea.)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-11-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]