James Martin: Digital photography outdoors
ISBN: 0898869749
157 pagina's
Uitgeverij: The Mountaineers Books

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


Dezwerver.nl

Digital photography outdoors
James Martin

Nu digitale fotografie definitief is doorgebroken zie je hier en daar steeds vaker boeken verschijnen over de manier van fotograferen. Digital Photography Outdoors van natuurfotograaf en reisleider James Martin is zo'n boek, maar dan wel een heel praktisch en leerzaam boek.

Martin begint zijn boek met uit te leggen dat de oude regels ook nog steeds gelden voor het nieuwe, digitale fotograferen. Zaken als compositie, licht en onderwerp worden dan ook eerst besproken. Deze basiskennis vormt samen met het volgende hoofdstuk, dat geheel is gewijd aan de digitale foto-uitrusting , vormt de achtergrond waartegen de rest van het boek verder gaat.

Het grote voordeel van digitale fotografie is natuurlijk dat je zaken later kunt aanpassen aan de foto's zonder dat deze daar onder te lijden hebben. Sterker nog: de auteur leert je meerdere eenvoudige (en soms ook vrij uitgebreide) trucs om de foto's er stukken beter uit te laten zien of zelfs hoe verschillende foto's te combineren tot één veel mooiere foto. Het zal duidelijk zijn dat kennis van computers dan ook onontbeerlijk is voor de lezer van deze gids.

De toepaste technieken om foto's later aan te passen gaan vrij diep en kennis van een programma als Adobe Photoshop is dan ook haast noodzakelijk. Bezit je die kennis, dan laat Martin je zien hoe digitale fotografie verder gaat waar fotografie met gewone film ophoudt. Daarbij maak je onder andere kennis met tools om contrast en kleur aan te passen en hoe je de verschillende foto's kunt combineren.

Zoals je zult verwachten staat dit boek vol met schitterende foto's. Elk daarvan met een duidelijk omschrijving over hoe en wat zodat je alleen al door naar de foto's te kijken veel kunt leren. De tekst zelf is vrij toegankelijk (Martin is vrij 'no-nonsense'), maar zoals gezegd gaat de stof soms wat diep in op het toepassen van digitale manipulatie. erg leuk zijn overigens de aparte tips die Martin geeft. Deze zijn gemakkelijk te herkennen aan het feit dat ze apart staan van de tekst in gekleurde tekstblokken. Uit deze tips is duidelijk op te maken dat je te maken hebt met iemand met een enorme schat aan ervaring en kennis die hij graag deelt met de lezer.

Over de auteur
James Martin is professioneel 'adventure photographer' en tevens reisleider op fotosafari's. Inmiddels heeft hij meer dan 17 boeken op zijn naam staan en leverde hij onder andere bijdragen aan het beroemde blad 'Outdoor Photographer'.

Over The Mountaineers Books
The Mountaineers Books is de nonprofit uitgevers tak van The Mountaineers Club, een organisatie die in 1906 is opgericht en zich inzet voor exploratie, behoud en genot van 'outdoor and wilderness areas'.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Digital photography outdoors' van James Martin.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
ANWB Wandelgids Stadswandelingen (ANWB)
Noord-Italiaans merengebied (Elmar Compact gidsen) (Elio Pelzers)
Tibet - Escape from the roof of the world (Dieter Glogowski en Franz Binder)
Routegids Nordic Walking (ANWB)
Marokko (Elmar Actief) (Daniela Schetar en Friedrich Köthe)
Stads- en dorpswandelingen Toscane (Martha Fay)
Het WORST-CASE SCENARIO Survival Handboek OP REIS (Joshua Piven en David Borgenicht)
Geen plek om een koe kwijt te raken (Tim Brookes)
Kaleidoscope Sky (Tim Herd)
Up Shit Creek (Joe Lindsay)
Long Way Down (Ewan McGregor en Charley Boorman)
Goedkoop overnachten Nederland (ANWB)
Handboek Survivaltechnieken (Alexander Stilwell)
National Geographic Survivalgids (Michael S. Sweeney e.a.)
In het spoor van Peking Express (Marc Helsen)
Wereldreisgids Thailand (Renate Loose)
Rondje wereld (Backpacker in het jaar van de hoelahoep) (Niels Mulder)
Die Dolomieten (Bernd Ritschel en Eugen E. Hüsler)
Adventure Britain (Demi Taylor)
Wandelen in Västernorrland (Paul van Bodengraven en Marco Barten)
Wandelen langs Ardense rivieren (Julien van Remoortere)
ANWB Natuurgids (André J. van Loon (red.))
Walking in Italy (Lonely Planet)
Het treintje van de weemoed (Rudolf Bakker)
Walking Italy (Gillian en John Souter)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 29-08-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]