Heinrich Bauregger: Bayerische Hausberge
ISBN: 3765441430
160 pagina's
Uitgeverij: Bruckmann-Verlag
Importeur: Nilsson & LammAffiliate-links:


Dezwerver.nl

Bayerische Hausberge
Heinrich Bauregger

Auteur Henrich Bauregger heeft voor deze gids alle belangrijke toppen van de Bayerische Alpen (tussen Berchtesgaden en Füssen) verzameld tot een zeer compleet overzicht met 80 verschillende bergwandelroutes geschikt voor zowel families als gewone bergbeklimmers.

In deze gids vind je routes van nagenoeg alle belangrijke toppen die je in de Beierse Alpen kunt vinden: van de 1338 meter lage Heuberg tot het letterlijke hoogtepunt, de 2962 meter hoge Zugspitze. Elke route wordt zeer beknopt beschreven (vaak niet meer dan één pagina), maar bevat toch voldoende informatie om te weten wat voor route je e wachten staat.

Zo is elke beschrijving voorzien van een blokje met praktische informatie over onder andere de te beklimmen top (inclusief hoogte), het nabijgelegen daldorp, startpunt, bereikbaarheid van het startpunt (ook met OV), tijdsduur en zwaarte. Voor de volledigheid staat er dan bij de routes waar dat zinvol is ook nog informatie over nabijgelegen hutten en natuurlijk informatie over welke kaart te gebruiken bij het volgen van de route.

Zoals gezegd zijn de beschrijvingen beknopt, maar een ieder die in deze streek al eens heeft gelopen weet dat dat geen probleem hoeft te zijn: de routes zijn namelijk over het algemeen goed tot zeer goed gemarkeerd en ook de topografische kaarten zijn vaak goed van kwaliteit. Dat moet ook wel, want de in het boek afgedrukte kaartjes dienen slechts om een indruk te geven van de route, diens hoogste top en het startpunt en kunnen zeker niet gebruikt worden bij het wandelen van de routes.

Groot pluspunt van de gids zijn de vele kleurenfoto's: elke route is voorzien van minstens één kleurenfoto, maar vaak staan er twee of meer afgedrukt om je een goede indruk te geven van de route en diens omgeving. Daarnaast zijn er enkele lijsten opgenomen van de routes waarbij ze de ene keer zijn gesorteerd op zwaarte en de andere keer op de hoogte het hoogste punt. Ook is er een apart lijstje opgenomen van de routes die geschikt zijn voor families. Al met al dus een prima gids om je te oriënteren voor je komende wandelvakantie naar de Beierse Alpen.

Over de auteur
Heinrich Bauregger, geboren in 1951 in de Berchtesgadener regio, studeerde Germanistiek en geschiedenis. Inmiddels is hij een van meest succesvolle wandelboekauteurs van Duitsland en heeft hij talrijke wandel- en fietsgidsen gepubliceerd. Zijn specialiteit ligt in de Beierse Alpen.

Over Nilsson & Lamm
Veel mensen zullen de naam Nilsson & Lamm waarschijnlijk niet eens kennen. Vraag nu diezelfde mensen echter eens of ze uitgaven kennen als Lonely Planet, Rough Guide, Footprint, Michelin of Ordnance Survey. En dat is nog maar een piepklein deel van het ruime assortiment van boeken, gidsen en kaarten die Nilsson & Lamm importeert en distribueert in Nederland.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Bayerische Hausberge' van Heinrich Bauregger.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
De wereld in 27 vakantiedagen (Johannes Keuning)
Campinggids Europa 2006 (Alan Rogers)
De weg naar Santiago de Compostella (Kathryn Harrison)
Kaleidoscope Sky (Tim Herd)
South Eastern Europe Rock Climbing Atlas (Wynand Groenewegen & Marloes van den Berg)
ANWB Stadswandelbox Nederland (Harry Bunk en Silke Bouman (redactie))
Adventure Britain (Demi Taylor)
Met uitzicht op de Écrins (Noes Lautier en Robert Eckhardt)
Long Way Down (Ewan McGregor en Charley Boorman)
Naar nieuwe hoogte (Wilco van Rooijen)
Verantwoord klettersteigen voor beginners en gevorderden (Martin Drost)
Tour of the Matterhorn (Hilary Sharp)
Was ik maar nooit de deur uitgegaan! (Roger Rapoport, e.a.)
Nordic Walking in de praktijk (Marco Maas)
Wandelingen door park, stad en land (Manuel Dekkers en Marian Kingma)
The Andes, a trekking guide (John en Cathy Biggar)
Handboek reizen met kinderen (Yvonne Verboeket)
ANWB Natuurgids (André J. van Loon (red.))
Handboek Dieren en Planten (Wilhelm Eisenreich, e.a.)
Het vroege vogelpad (Ontdek de nulmeterlijn) (Alphons van Winden en Keesjan van den Herik)
Hiking trails of South Africa (Willie en Sandra Olivier)
Top-Inspiratie (Levenslessen van een bergbeklimmer) (Katja Staartjes)
Historische route De Ardennen (Lans de sporen van het Ardennenoffensief) (Aad Spanjaard)
Wandelen op Rhodos (Paul van Bodengraven en Marco Barten)
GPS Wijzer (Foeke Jan Reitsma en Joost Verbeek)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 10-11-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]