Gorges de Verdon
Bestemmingspagina's zijn puur bedoeld om een algemeen beeld te geven van de mogelijkheden van een bepaald land. De pagina's zijn vooral bedoeld om je op weg te helpen als je vragen hebt over een bepaald land of gebied, de links helpen je om verder op Internet te zoeken naar informatie.

Heb jij tips met betrekking tot buitensport in dit land? GRAAG!

Wandelgids GR-10, Ton JoostenChamonix - Mont-Blanc Walking Guide, Martin CollinsGare du Nord, Philip Freriks

Frankrijk

Frankrijk is een enorm groot land om in te wandelen. Er zijn zoveel verschillende gebieden waarr je fantastisch kunt wandelen dat een opsomming nooit compleet zou kunnen zijn. Van de Elzas en de Vogezen in het noorden, kun je door naar zuidelijker gelegen Jura, Ardèche en Provence. Naar het oosten liggen de Franse Alpen, terwijl richting het westen je de Auvergne, de Bourgogne, de Dordogne moet passeren om uiteindelijk bij Bretagne en Normandië uit te komen. Kortom: al hikend is ontzettend veel te ontdekken in Frankrijk.

Op deze pagina vind je informatie over: routes, overnachten, buitensport- en kaartenwinkels en het weer.

Routes

Waarschijnlijk is de bekendste wandelroute in Frankrijk de GR-5. Deze loopt helemaal door tot aan het strand van Nice en is lang genoeg voor een wel heel lange wandelvakantie. Andere bekende tochten zijn onder andere het eerste deel van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella, de GR-10 in de Pyreneeën en bijvoorbeeld de verschillende mogelijkheden in het Mont Blanc gebergte. Naast de routes op het vaste land is de GR-20 op Corsica zonder twijfel de mooiste route van Frankrijk.
GR-INFOS
Hiking-routes op Corsica
Haute Route (Mont Blanc)
Pyreneeën
Traildatabase.org (overzicht)

Overnachten

Wildkamperen
Officieel is wildkamperen in Frankrijk niet toegestaan. Zeker niet in de verschillende natuurparken, zoals in de Pyreneeën en Mercantour. Uitzonderingen zijn er voor situaties waarbij je je op méér dan een uur van de grens van het park bevindt (bivakkeren voor één nacht is dan toegestaan). Ook is het (mits je toestemming hebt van de eigenaar) toegestaan om op privé-grond je tentje op te zetten. In alle gevallen geldt echter dat je je tent pas mag opzetten rond zonsondergang en deze binnen een uur na zonsopgang weer moet zijn opgebroken (bivakkeren dus).

Hutten (Gîtes d'Etapes of refuges)
Frankrijk staat bekend om zijn Gîtes d'Etapes, zogenaamde overnachtingsplekken op wandelroutes. Gîtes zijn er voor wandelaars en bergbeklimmers en zijn bedoeld om slechts één of twee nachten te overnachten. Je vindt ze vooral in berggebieden of de grotere natuurparken. Wil je langere tijd ergens overnachten, kies dan voor Gîtes-auberges of Gîtes ruraux. Deze zijn namelijk wel luxer en bedoeld voor langere verblijven.
http://klimhut.pagina.nl/
http://www.gites-refuges.com/
http://www.gites-de-france.fr/

Campings
Campings zijn er in Frankrijk in alle soorten en maten. Bij sommigen is het even wennen dat je te maken krijgt met het bekende hurktoilet, anderen zijn voorzien van beide soorten om ook buitenlanders te voorzien in hun gemak. Prijzen zijn over het algemeen sterk afhankelijk van de ligging van de camping en de luxeheid van de camping. Wil je besparen, kijk dan uit naar zogenaamde campings rural of gemeentelijke campings. Hoewel niet altijd even luxe qua voorzieningen of sanitair zijn ze vaak wel erg goedkoop. Overigens heeft Frankrijk het grootste aantal camping-standplaatsen van Europa. Keuze genoeg dus!
Door bezoekers aanbevolen campings in Frankrijk:
Camping Les Sapins in CAMURAC
Zelf een camping aanmelden? Vul dan dit formulier in!

Buitensport- en kaartenwinkels

Enkele grote buitensportwinkels:
Au-Vieux-Campeur (meerdere vestigingen)
Cham3S (Chamonix)
Alticoop (Nice)
Intersport (door geheel Frankrijk)
Twinner (vooral in ski-gebieden)
Decathlon (door geheel Frankrijk)

Enkele grote kaartenwinkels:
Espace IGN (Parijs)
Decathlon (door geheel Frankrijk)

Het weer in Frankrijk

Op de volgende sites kun je het weer in Frankrijk van dit moment bekijken
Meteo France
Meteo Consult France
WeerOnline: Frankrijk

Thema-artikelen m.b.t. Frankrijk


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-11-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]